Striae behandelen leeuwarden

Striae

Heb je witte, rode of juist paarse strepen op je lichaam? Dit is striae, ofwel huidstriae. Deze huidaandoening wordt vaak ervaren als ontsierende strepen op de huid, veroorzaakt door snelle uitrekking. Dit kan een onrustige uitstraling geven op de huid. Gelukkig zijn er behandelingsopties beschikbaar, zoals lasertherapie en microneedling, die gericht zijn op het verminderen van de zichtbaarheid en het verbeteren van de huidtextuur. Plan hiervoor een gratis intake en ontdek hoe jij je striae kan verminderen.

Resultaat van striae behandelen

Striae zijn een soort littekens in de huid door een (te) snelle uitrekking van de huid. De behandelingen zorgen ervoor dat deze strepen minder zichtbaar zijn. Hierdoor heb je een zichtbaar mooiere en egalere huid.

✔️ Verbeterde huidstructuur

Een behandeling kan resulteren in een aanzienlijke verbetering van de huidtextuur. Door het stimuleren van collageenproductie en het bevorderen van natuurlijke herstelprocessen, worden de strepen minder zichtbaar en wordt de huid gladder.

✔️ Minder zichtbare striae

Effectieve behandelingen kunnen de zichtbaarheid van de strepen verminderen, vooral als het gaat om de kleur en textuur van de lijnen op de huid.

✔️ Verhoogd zelfvertrouwen

Een behandeling tegen striae kan leiden tot een verbeterd zelfvertrouwen, wanneer je deze huidveranderingen ervaart. 

Striae behandelen leeuwarden

Hoe werkt een behandeling tegen striae?

Striae behandeling in Leeuwarden

Ben je op zoek naar een behandeling tegen striae in Leeuwarden? Tijdens een gratis intakegesprek kan onze huidtherapeut een inschatting maken van de huid. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De huidtherapeut zal je tijdens deze intake alle ins en outs vertellen over de behandelmogelijkheden.

De eerste behandeling

Afhankelijk van jouw huidconditie behandelen we door middel van microneedling of de CO2 laser. Beide behandelingen zijn gericht op huidvernieuwing, waardoor de groeistrepen minder zichtbaar wordt. De paarse of rode kleur zal afnemen en de strepen zullen minder zichtbaar zijn.

Het vervolgtraject

Afhankelijk van de behandeling en de mate van striae zijn er gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De behandelingen vinden plaats om de 6 – 8 weken.

 

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over striae

Wat veroorzaakt striae en waarom komen ze voor?

Striae ontstaan vaak door snelle huiduitrekking, zoals tijdens zwangerschap, groeispurten, gewichtstoename of hormonale veranderingen. De elastische vezels van de huid raken beschadigd, waardoor deze ontsierende strepen ontstaan.

Kunnen striae volledig worden verwijderd?

Hoewel de strepen niet volledig kunnen worden verwijderd zijn er behandelingen beschikbaar, zoals lasertherapie en microneedling. Deze behandelingen zullen de zichtbaarheid verminderen en de huidtextuur verbeteren.

Wat kan ik doen om deze groeistrepen te voorkomen?

Hoewel het voorkomen niet altijd mogelijk is, kunnen hydratatie, regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet bijdragen aan het behoud van de elasticiteit van de huid en het verminderen van het risico op deze strepen.

Zijn behandelingen tegen striae pijnlijk?

De meeste behandelingen veroorzaken weinig tot geen pijn. Lasertherapie en microneedling zijn over het algemeen goed te verdragen. De meeste mensen ervaren slechts milde ongemakken tijdens en na de procedure.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten van de behandeling verschillen per behandelgebied. Bekijk de tarieven hier.