huidverjonging Leeuwarden

Pigmentlaser

Pigmentvlekken kunnen een onrustige uitstraling in ons gezicht geven. Hierdoor lijk je ouder, dan dat je in werkelijkheid bent. Dat is zonde! Met onze pigmentlaser verminderen we deze donkere vlekken in je gezicht. Zo werken we samen naar een egale huid die wat jonger oogt.

Het resultaat van pigmentlaser

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken in onze huid die door verschillende redenen ontstaan. Denk aan ouderdomsvlekken, zonschade of een zwangerschapsmasker (melasma). Deze pigmentvlekken zijn goed te verminderen door een laserbehandeling. 

✔️ Zelfverzekerder met een egale huid

De behandeling richt zich op het gericht afbreken van het overtollige pigment in de huid, waardoor de vlekken vervagen. Je huid zal er hierdoor gezonder en jonger uitzien. Ook hoef hierdoor minder make-up te dragen om de pigmentvlekken te camoufleren. 

✔️ Leer pigmentvlekken te voorkomen

Onze huidtherapeut legt je uit hoe pigmentvlekken worden aangemaakt en wat jij kunt doen om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Zo behoud je langdurig resultaat van je pigmentbehandeling.

✔️ Productadvies voor een blijvend mooie huid

Wij geven jou persoonlijk advies over welke producten jij het beste kunt gebruiken om bestaande pigmentvlekken te verminderen en de aanmaak van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Pigment behandeling Leeuwarden

Hoe werkt een

pigment

behandeling?

Ben je nieuwsgierig naar pigmentvlekken verwijderen in Leeuwarden? We beginnen altijd met een gratis intakegesprek. Op deze manier kunnen we jou en je huid leren kennen om persoonlijk advies te kunnen geven. We bepalen welke behandelmethode voor jou het effectiefst is en leggen je uit waarom. Je ontvangt een vrijblijvend advies om je pigmentvlekken te laten laseren.

De eerste laserbehandeling

Na het gratis intakegesprek hebben we bepaald welke behandeling het beste voor jou gaat werken. Zo hebben we twee verschillende lasers die pigmentvlekken verwijderen. Bij Huidkliniek van der Velde werken we met onze geavanceerde KTP 532nm laser en Co2. 

De KTP laser richt zijn laserstraal alleen op de pigmentvlek, waar de warmte ervoor zorgt dat de pigmentvlekken in stukken vallen. Het lichaam doet de rest. Zo worden je pigmentvlekken lichter of verdwijnen volledig.

Voor de lichtere pigmentvlekken gebruiken we onze Co2 laser, die zorgt voor huidverbetering en het oplichten van pigmentvlekken. Op die manier vallen de pigmentvlekken minder op. 

Het vervolgtraject 

Na de behandeling kan je huid een beetje rood zijn en het pigment donkerder. Maak je geen zorgen, dat is normaal. Het lichaam ruimt het pigment in ongeveer een week tijd vanzelf op. Gemiddeld heb je zo’n 2 tot 3 behandelingen nodig voordat je het gewenste resultaat bereikt. Om de huid goed te laten herstellen, vinden de pigmentbehandelingen plaats om de 4 weken.

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over pigmentlaser

Welke pigmentvlekken kunnen behandeld worden?

Van ouderdomsvlekken, zonschade tot een zwangerschapsmasker (melasma), we kunnen vrijwel alle pigmentvlekken behandelen. Denk aan: hyperpigmentatie, Poikyloderma, Post inflammatoire hyperpigmentatie, Levervlekken, Ouderdomsvlekken, Zonnevlekken, Naevus van Becker, Naevus van Ota en sproeten.

Is pigmentlaser pijnlijk?

Het gevoel van de pigmentlaser is vergelijkbaar met het gevoel van kleine prikjes op de huid. De behandeling is goed te doen en wordt vaak ervaren als niet pijnlijk.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw huidtype en de diepte van het pigment. Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om de pigmentvlekken goed te verlichten.

Waar moet ik rekening mee houden bij een pigmentbehandeling?

Omdat een pigmentlaser zich richt op actief pigment, raden wij aan minimaal 6 weken voor de behandeling direct zonlicht te vermijden. Gebruik ook geen zelfbruiner, ten minste 2 weken voor de behandeling. 

Laat de huid na een pigmentbehandeling goed herstellen. Krab niet aan eventuele korstjes, maar laat de huid geheel zelfstandig herstellen. Dit zorgt voor de beste resultaten.  

Wat kost een pigmentlaser behandeling?

De kosten van een pigmentbehandeling hangt af van het te behandelen gebied. Bekijk hier onze tarieven.