Acne behandeling Leeuwarden

Acne

Heb je regelmatig last van puistjes of ontstekingen? Dan heb je waarschijnlijk al van alles geprobeerd en misschien wel zonder veel succes. Dat kan heel frustrerend zijn en in sommige gevallen veel geld kosten. Lees hier alles over hoe je acne kan behandelen en welk resultaat je mag verwachten. Of maak gelijk een afspraak met een van onze huidtherapeuten voor een gratis intakegesprek en ontdek wat jij kunt doen tegen acne. 

Wat levert acne behandelen op?

Een acnebehandeling is erop gericht om jouw huid weer in balans te krijgen en je acne te verminderen. Naast het behandelen van acne legt onze huidtherapeut uit wat jouw triggers kunnen zijn. Zo krijg je zelf ook grip op het voorkomen van nieuwe ontstekingen. Op deze manier werken we er samen naartoe om jouw huid weer gezond en egaal te krijgen.

✔️ Leer je triggers kennen

Onze huidtherapeut legt je uit hoe je acne kunt voorkomen. Zo krijg je zelf grip op wat voor jouw huid en wat niet werkt.

✔️ Zichtbaar minder acne

Door jouw huid te behandelen met de juiste producten en behandelmethode zorgen we ervoor dat jouw huid weer in balans komt. Hierdoor zul je zichtbaar minder acne ervaren.

✔️ Passende producten voor thuisgebruik

Ook na de behandeling kun je je huid zo lang mogelijk egaal houden, dankzij de juiste producten. Wij adviseren je welke huidproducten je thuis het beste kunt gebruiken om je huid mooi te houden.

voor-na acne leeuwarden

Hoe werkt een acne behandeling?

Acne behandeling in Leeuwarden

Ben je op zoek naar een acne behandeling in Leeuwarden? We beginnen altijd met een gratis intakegesprek. Op deze manier kunnen we jou en je huid leren kennen om persoonlijk advies te kunnen geven. We bepalen welke behandelmethode voor jou het effectiefst is en leggen je uit waarom. Je ontvangt een vrijblijvend advies om je acne te verminderen.

De eerste behandeling

Bij Huidkliniek van der Velde behandelen we acne in veel gevallen met chemische en organische peelings. Dit zijn vloeistoffen met hoge percentages actieve ingrediënten die ervoor zorgen dat je acne vermindert. Wij werken met een veel verschillende peeling methodes, zodat we je huid optimaal kunnen behandelen. 

We beginnen met een dieptereiniging, waarbij we alle onzuiverheden verwijderen. Vervolgens brengen we de peeling aan op jouw huid. Dit kan een tintelend gevoel geven. Deze peeling zal een paar minuten moeten intrekken en vervolgens verwijderen we deze weer. De peeling vermindert de talgproductie en zorgt ervoor dat jouw huid weer in balans raakt.

Het vervolgtraject

Hoe lang je huid nodig heeft om te herstellen, hangt af van de intensiteit van de peeling. Een milde medische peeling heeft een hersteltijd van twee tot vijf dagen met lichte schilfering. Een zwaardere medische peeling heeft een hersteltijd van vijf tot zeven dagen met vervelling van de huid.

Naast de behandelingen adviseren we thuis je huid te behandelen met de juiste huidproducten. Deze producten zorgen ervoor dat jouw huid ook naast de behandelingen in balans blijft en ontstekingen vermindert. 

Gemiddeld zijn er 2 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat, dit hangt af van de ernst van jouw acne. Om zo’n effectief mogelijk resultaat te behalen voeren we de behandelingen om de vier weken uit.

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over acne behandelen

Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?

Na de behandeling brengen we een zonbescherming aan, eventueel met een herstellende crème. Hiermee kun je je normale dagelijkse activiteiten voortzetten. Je huid kan in de eerste week na de behandeling een verandering ondergaan. Als dit het geval is, informeren we je dit voorafgaand de behandeling, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een acne behandeling?

Om jezelf optimaal voor te bereiden op een acnebehandeling is het belangrijk om huidproducten te gebruiken. Een goede huidverzorging thuis vergroot de effectiviteit van de behandeling, doordat de huid gezonder is. Hierdoor kan de peeling beter opgenomen worden en is je huid beter in staat om aan het werk te gaan.

Hoe lang moet mijn huid herstellen na een behandeling?

De hersteltijd na een acnebehandeling is afhankelijk van het type behandeling dat je hebt ondergaan. Over het algemeen kan de huid enkele dagen tot een week nodig hebben om volledig te herstellen.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van je huidtherapeut op te volgen, zoals het vermijden van directe blootstelling aan de zon en het gebruik van voorgeschreven huidverzorgingsproducten. Zo optimaliseer je het herstelproces. Gedurende deze periode kan het dragen van zachte, hydraterende producten helpen om de huid te kalmeren en te ondersteunen bij het genezingsproces.

Wat kan ik doen tegen restacne?

Restacne is het laatste stadium van acne en herken je aan rode, paarse en bruine verkleuringen als gevolg van ontstekingen. Deze restacne kan effectief worden behandeld met lasertherapie, die specifiek gericht is op het egaliseren van de huid. Onze huidtherapeuten vertellen je hier graag meer over.

Hoeveel kost een acne behandeling?

Bekijk hier de prijzen voor acnebehandelingen