Littekens behandelen leeuwarden

Littekens

Littekens kunnen niet alleen fysiek zichtbaar zijn, maar zijn ook vaak herinneringen. Misschien ben je eindelijk van je acne af, maar zijn de littekens nog zichtbaar, heb je een operatie gehad waarvan de wond niet mooi hersteld is (denk aan een hypertrofisch of keloïd littken) of zijn de tekenen van automutilatie nog zichtbaar. Dit kan erg vervelend zijn. Door littekens te behandelen verzachten ze en in sommige gevallen verdwijnen ze. Bij Huidkliniek van der Velde werken we met verschillende behandelingen die jouw littekens minder laten opvallen. Laat onze huidtherapeut je adviseren over de mogelijkheden.

Littekens laten behandelen

Een littekenbehandeling zorgt ervoor dat de huid egaler en gladder wordt. De huidskleur en textuur herstellen zich waardoor de littekens een stuk minder opvallend zijn.

✔️ Gladde en egale huid

Littekens kunnen een andere kleur hebben dan de rest van je huid. Bijvoorbeeld roze, paar of bruin. Door de kleur in het litteken te verminderen valt het litteken een stuk minder op. Ook liggen littekens soms diep in de huid liggen, of juist boven op de huid. Er is dan een verschil in textuur van de huid. Door deze verschillen af te vlakken wordt het litteken minder opvallend.

✔️ Boost je zelfvertrouwen

Een egale en gladde huid zorgt ervoor dat jij weer lekker in je vel zit. Dit geeft een boost aan je zelfvertrouwen!

✔️ Leer je huid kennen

Onze huidtherapeut legt je graag uit hoe je je huid het beste kunt behandelen thuis. Indien het om acne littekens gaat, zal de huidtherapeut uitleggen hoe deze het beste voorkomen kunnen worden.

Littekens leeuwarden

Hoe werkt een behandeling tegen littekens?

Littekenbehandeling in Leeuwarden

Ben je op zoek naar een littekenbehandeling in Leeuwarden? Voordat we starten met een behandeling kijkt onze huidtherapeut tijdens een vrijblijvend intakegesprek naar jouw litteken(s). Ze zal enkele vragen stellen en het litteken goed inspecteren, waardoor er een persoonlijk advies gegeven kan worden over de behandelmogelijkheden.

De eerste behandeling

Welke behandeling wordt uitgevoerd hangt af van jouw litteken en jouw wensen. Zo behandelen we bijvoorbeeld door middel van microneedling, de CO2 laser of medische peelings. Voorafgaand de behandeling zal de huidtherapeut je uitleggen wat je kunt verwachten.

Het vervolgtraject

Afhankelijk van je littekens zijn er gemiddeld 2 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Om de huid goed te herstellen behandelen we om de  4 tot 8 weken. Dit hangt af van het soort litteken, de plek waarop het litteken zich bevindt en de behandeling die we uitvoeren.

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over littekens

Wat voor soort littekens kunnen worden behandeld?

We behandelen diverse soorten littekens. Denk hierbij aan acne, chirurgische en littekens door ongevallen of brandwonden. Ook behandelen we littekens door automutilatie en keloïde of hypertrofische littekens.

Zijn littekenbehandelingen geschikt voor alle huidtypen?

Ja, onze littekenbehandelingen zijn geschikt voor verschillende huidtypen. Onze huidtherapeut past de behandeling aan op basis van jouw huid en bespreekt de meest geschikte opties om ervoor te zorgen dat je veilige en effectieve resultaten behaalt.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

De snelheid waarmee je resultaat ziet, hangt af van de behandeling en jouw huidreactie. Omdat litteken behandelingen processen in de diepte van de huid activeren duurt het iets langer voordat resultaat zichtbaar is. Over het algemeen kun je verbeteringen verwachten na 2-4 maanden.

Zijn littekenbehandelingen pijnlijk?

Onze littekenbehandelingen zijn over het algemeen niet pijnlijk. We streven er ook altijd naar dit zoveel mogelijk te beperken. Afhankelijk van de gekozen behandeling kan er lichte roodheid of een tintelend gevoel optreden, maar deze zijn meestal tijdelijk en goed te verdragen.

Wat zijn de kosten van een littekenbehandeling?

De kosten van de behandeling verschillen per type behandeling. Dit bespreken we altijd van tevoren met je tijdens ons gratis intakegesprek. Bekijk de algemene tarieven hier.