Couperose behandelen leeuwarden

Rosacea

Heb je vaak last van roodheid in je gezicht en heb je een gevoelige huid? Grote kans dat je last hebt van rosacea. Het is een chronische huidaandoening te herkennen door roodheid, zichtbare bloedvaatjes, bultjes en soms puistjes. De huid kan gevoelig aanvoelen, soms met een brandend of stekend gevoel. Gelukkig zijn er behandelmethodes waarmee we de klachten kunnen verminderen. Maak hiervoor een afspraak.

Resultaat van rosacea behandelen

De behandeling van rosacea is vooral gericht op het verminderen van je klachten en het onderhouden van je huid. Omdat het een chronische aandoening is, zul je dus moeten leren wat wel en wat niet werkt voor jouw huid. We helpen je daar graag mee.

✔️ Leer je huid kennen

Met onze tips leer je je huid kennen en welke triggers jouw huidaandoening verergeren. Ook geven we je een productadvies afgestemd op jou en helpen we je met producten die je huid wel kan hebben.

✔️ Sterkere huidconditie

Door de behandelingen en het gebruik van de juiste producten maken we je huid sterker. Hierdoor zal je huid rustiger aanvoelen en minder gevoelig zijn.

✔️ Egalere huid

Wanneer je rosacea rustiger wordt zal de roodheid in je huid afnemen. Dit geeft een egale uitstraling en zorgt voor een frisse look.

roodheid behandelen leeuwarden

Hoe werkt rosacea behandelen?

Rosacea behandeling in Leeuwarden

Benieuwd naar het behandelen van rosacea of roodheid in Leeuwarden? Tijdens een vrijblijvende intake kan onze huidtherapeut een inschatting maken van jouw huidconditie. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De huidtherapeut zal je tijdens deze intake alle ins en outs vertellen over de behandelmogelijkheden.

De eerste behandeling

Afhankelijk van jouw huidtype en de ernst van de rosacea wordt een behandelmethode gekozen. Bij Huidkliniek van der Velde behandelen we dit met de KTP laser of microneedling in combinatie met een medische peeling. Dit doen we altijd eerst in overleg met jou.

Het vervolgtraject

Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Dit is afhankelijk van het voor jou opgestelde behandelplan. Om je huid goed te laten herstellen, vinden de behandelingen plaats om de 4 weken.

 

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Veelgestelde vragen over rosacea

Wat is rosacea precies?

Rosacea is een chronische huidaandoening die zich manifesteert door roodheid, zichtbare bloedvaatjes, bultjes en soms puistjes in het gezicht. Het kan gepaard gaan met gevoeligheid en komt vaak voor op de wangen, neus, voorhoofd en kin.

Wat zijn de oorzaken van rosacea?

De precieze oorzaak van rosacea is niet volledig bekend, maar genetica, omgevingsfactoren en vasculaire elementen lijken een rol te spelen. Triggers zoals zonlicht, stress, bepaalde voedingsmiddelen en temperatuurveranderingen kunnen opflakkeringen veroorzaken.

Zijn er effectieve behandelingen tegen rosacea?

Ja, er zijn verschillende behandelingsopties. Zo zijn lasertherapie, microneedling en medicinale crèmes vaak gebruikt als effectieve behandelmethode. De keuze hangt af van de ernst van de symptomen en het individuele klinische beeld.

Wat zijn de symptomen van rosacea?

Typische symptomen zijn aanhoudende roodheid, zichtbare bloedvaatjes, bultjes, en soms puistjes. Sommige mensen ervaren ook een brandend of stekend gevoel op de huid. Ook oogklachten kunnen voorkomen.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten van de behandeling verschillen per behandeling. De beste behandeling voor jou stellen we graag samen met je op. De algemene tarieven vind je hier.