Acne littekens leeuwarden

Acne littekens verhelpen

Heb je last van acne gehad en zie je daar nu nog de gevolgen van op je huid? Dat kan erg vervelend zijn. Je bent dan van je ontstekingen af, maar je huid ziet er nog steeds onrustig uit. Zo zie je bijvoorbeeld rode, paarse of bruine verkleuringen en diepe putjes. Dit zijn acne littekens of restacne. Onze huidtherapeuten helpen je graag met verschillende behandeltechnieken om deze acne littekens een stuk te verminderen.

Wat levert een acne litteken behandeling op?

Een behandeling tegen acne littekens zorgt ervoor dat jouw huid weer egaler van kleur en structuur wordt. Zo kan je eindelijk echt genieten van die gezonde, mooie huid.

✔️ Een gladdere en mooiere huid

Behandelingen tegen acne littekens zorgen ervoor dat rode, paarse of bruine verkleuringen minder worden waardoor je huid een stuk rustiger en egaler oogt.

✔️ Verbeterde huidstructuur

Door de diepe puntjes aan te pakken maken we de structuur van je huid een stuk fijner. Hierdoor krijg je een gezondere en frissere uitstraling.

✔️ Verminderde kans op ontstekingen

Omdat je huid een stuk gezonder en actiever wordt door de behandelingen, verkleint de kans op het aanmaken van nieuwe ontstekingen. Daarnaast leren we je hoe je de aanmaak van nieuwe littekens kunt voorkomen als je toch een puistje krijgt.

Acne littekens leeuwarden

Hoe werkt een acne
litteken behandeling?

Acne littekens behandelen in Leeuwarden

Ben je nieuwsgierig naar een acne litteken behandeling in Leeuwarden? We beginnen altijd met een gratis intakegesprek. Op deze manier kunnen we jou en je huid leren kennen om persoonlijk advies te kunnen geven. We bepalen welk behandelplan voor jou het effectiefst is en leggen je uit waarom. Je ontvangt een vrijblijvend advies om je huid mooier te maken.

De eerste behandeling

Voor het beste resultaat begin je met een thuisbehandeling door middel van de door ons geadviseerde producten. Deze producten kun je gewoon zelf thuis gebruiken. Vervolgens plannen we een behandeling in. 

Welke behandeling uitgevoerd wordt, hangt af van jouw huidconditie. Zo behandelen we acne littekens met lasertherapie (CO2 laser), microneedling of met medische peelings. Dit zal de huidtherapeut met jou bespreken tijdens het vrijblijvende intakegesprek.

Het vervolgtraject

Afhankelijk van jouw huidconditie en de gekozen behandeltechniek zullen er ongeveer drie tot vijf behandelingen nodig zijn om resultaat te boeken.

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over acne littekens behandelen

Hoe ontstaan acne littekens?

Acnelittekens zijn littekens die ontstaan nadat acne is opgetreden. Je herkent ze als putjes, gaatjes of onregelmatige deukjes in je huid. Vaak gaat dit samen met verkleuring rondom deze littekens. Niet ieder puistje geeft een litteken, maar de kans op beschadiging van de huid neemt toe naarmate de ontsteking groter is en regelmatiger optreedt.

Welke soorten acne littekens bestaan er?

  • Rolling scars. Dit zijn grote, oppervlakkige littekens met een diameter van vaak meer dan 4 tot 5 mm.
  • Boxcar scars. Dit zijn ingezonken, ronde of ovale littekens met scherpe randen.
  • Icepick scars. Dit zijn diepe, puntvormige littekens, vaak 1 tot 2 mm diep.
  • Restacne. Dit verwijst naar roodpaarse of donkere vlekjes die na acne kunnen ontstaan, ze treden vaak op na het genezen van een ontsteking en kunnen enkele maanden zichtbaar blijven.

Wordt een behandeling tegen acne littekens vergoed?

Of een behandeling voor acnelittekens wordt vergoed, varieert per zorgverzekeraar. Over het algemeen geldt dit wel wanneer je een aanvullende verzekering hebt. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor gedetailleerde informatie over de vergoeding.

Hoe kan ik acne littekens voorkomen?

Het is raadzaam om niet zelf aan een puistje te zitten, maar deze te laten verwijderen door een professional. Met behulp van een looplamp hebben we duidelijk zicht op het puistje, waardoor het volledig geleegd kan worden. Wanneer je zelf aan het puistje zit, is het zicht minder optimaal en loop je het risico dat je het niet volledig leegt. Zo kan de ontsteking mogelijk verergeren.

Wat kost een behandeling tegen acne littekens?

De kosten van behandelingen tegen acne littekens verschillen per behandelgebied en de nodige behandeltechnieken. Bekijk de tarieven voor behandeling acne littekens hier.