Acne behandeling Leeuwarden

Microneelding behandeling

Microneedling is voor veel huidaandoeningen een passende behandeling. Zo kan bij rimpels, acne littekens of wanneer je last hebt van fijne lijntjes microneedling de oplossing zijn. Microneedling maakt in combinatie met een medische peeling jouw huid een stuk egaler maken. Daarnaast zorgt een microneedling behandeling ervoor dat jouw huidproducten beter opgenomen worden.

Het resultaat van een microneedling behandeling

Met behulp van microneedling zorg je ervoor dat rimpels minder zichtbaar zullen worden. Ook wanneer je last hebt van bijvoorbeeld acne littekens of fijne lijntjes, dan is microneedling vaak een goede oplossing. Het resultaat? Een rustige en stralende huid. 

✔️ Collageen boost voor een gladdere en stevigere huid

Collageen is een eiwit dat essentieel is voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van je huid. Microneedling zorgt ervoor dat jouw huid nieuw collageen aanmaakt, wat resulteert in een betere huid. De behandeling is perfect voor het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en littekens.

✔️ Zichtbaar jongere uitstraling

Microneedling kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, het vervagen van zonneschade en het verkleinen van poriën of striae. Hierdoor toont je huid egaler en jeugdiger.

✔️ Verbeterde opname van huidproducten

De behandeling zorgt voor microkanaaltjes. Hier kunnen actieve ingrediënten gemakkelijker in de diepere lagen van de huid doordringen. Zo wordt de effectiviteit van serums en crèmes verbetert. Dit zorgt niet alleen voor een goede hydratatie, maar verhoogt ook de voordelen van jouw producten.

Microneedling-dermapen Leeuwarden

Hoe werkt een microneedling behandeling?

Ben je nieuwsgierig naar een microneedling behandeling in Leeuwarden? We beginnen altijd met een gratis intakegesprek. Op deze manier kunnen we jou en je huid leren kennen om persoonlijk advies te kunnen geven. We bepalen welke behandelmethode voor jou het effectiefst is en leggen je uit waarom. Je ontvangt van ons een vrijblijvend advies hoe jij je huid kan verbeteren met een bijpassend behandelplan.

De eerste microneedling behandeling

Tijdens de behandeling worden deze minuscule naaldjes op een specifieke diepte in de huid ingebracht, afhankelijk van de te behandelen huidproblemen. Hierdoor stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid en activeren daardoor de productie van collageen en elastine.

Ook zorgen de kanaaltjes ervoor dat actieve ingrediënten tot wel 80% dieper in de huid worden opgenomen. We zetten daarom vaak de microneedling behandeling samen met een medische peeling voor het beste resultaat.

Zo hebben we de Glow Treatment waarin microneedling gecomibeerd wordt met 70% vitamine C. Ook met de Renew Facial combineren we 3 technieken met microneedling in één behandeling (vit C 70% + retinol + hyaluronzuur). Perfect voor huidverbetering, pigment, fijne lijntjes en een doffe/grauwe huid.

Na de microneedling sessie kan de huid 12  –  48 uur rood zijn en vanaf de tweede dag kan de huid licht gaan schilferen. De resultaten van microneedling kunnen geleidelijk zichtbaar worden naarmate de collageenproductie toeneemt.

Het vervolgtraject

Voor optimaal effect wordt vaak een reeks behandelingen aanbevolen, met periodes van herstel ertussen. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de herstellende werking van je huid en wordt altijd van tevoren met je overlegd.

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over microneedling behandelingen

Waar moet ik rekening mee houden bij een behandeling?

De huid kan na de behandeling roze/rood lijken en warm aanvoelen, afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling. Enkele dagen na de behandeling kan er lichte schilfering optreden als gevolg van de natuurlijke afstoting van dode huidcellen. De huid kan na de behandeling extra gevoelig is.

Voor wie is microneedling geschikt?

De microneedling behandeling is geschikt voor vrijwel iedereen, zowel mannen als vrouwen, en kan worden toegepast op zowel het gezicht als andere delen van het lichaam. Microneedling kan op elk moment van het jaar worden uitgevoerd, inclusief de zomermaanden.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Het proces dat in de huid wordt gestart, vergt de nodige tijd om de resultaten te bereiken. Gemiddeld genomen zal er na vier tot zes weken een merkbare verbetering optreden, maar het uiteindelijke resultaat zal langer duren omdat het huidverbeteringsproces nog lang doorwerkt. De volledige resultaten zullen geleidelijk zichtbaar worden en zijn afhankelijk van zowel de intensiteit van de behandelingen als het aantal sessies. Het vormen en rijpen van nieuw collageen is een geleidelijk proces dat zich ontvouwt over een periode van zes tot negen maanden. Het verwachte resultaat is een waarneembare en tastbare verbetering in de kwaliteit van de huid.

Hoe lang heeft mijn huid herstel nodig na een microneedling behandeling?

Gemiddeld gezien herstelt je huid binnen 48 uur na een microneedling behandeling. Dit is natuurlijk afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en van de conditie van jouw huid. De eerste week na de behandeling kan de huid wat droog en strak aanvoelen, eventueel lichte schilfervorming. Dit trekt vanzelf weg.

Wat kost een microneedling behandeling?

De kosten van de behandeling verschillen per behandelgebied. Bekijk de tarieven hier.