Couperose behandelen leeuwarden

Couperose

Heb je snel last van rode wangen of zie je kleine adertjes lopen op je wangen, neus of kin? De kans is groot dat je last van couperose. Dit kan vervelend voor je zijn en een onrustig beeld geven op je huid. Gelukkig kunnen we met een laser behandeling deze roodheid een stuk verminderen. Dit geeft een egalere en frissere uitstraling in je gezicht. 

Het resultaat van couperose behandelen

Een behandeling tegen roodheid of couperose zorgt ervoor dat jouw huid een stuk rustiger wordt. Vaak gaat het gepaard met een gevoelige huid die kan branden, tintelen of jeuken. Door de huid gezonder te maken zal je huid er niet alleen rustiger uitzien, maar ook rustiger voelen.

✔️ Egalere huid met minder roodheid

Door de adertjes in je gezicht te behandelen verminder je de roodheid in je huid. Hierdoor wordt je huid een stuk egaler, wat een jongere uitstraling geeft.

✔️ Minder camouflerende producten nodig

Dankzij de roodheid te verminderen hoef je minder camouflerende producten te gebruiken om van een mooie huid te genieten.

✔️ Leer couperose te voorkomen

Leer de triggers kennen die couperose of roodheid veroorzaken. Hierdoor krijg je meer grip op jouw huidconditie.

Couperose leeuwarden

Hoe werkt een couperose behandeling?

Couperose behandelen in Leeuwarden

Ben je nieuwsgierig naar een couperose of roodheid behandeling in Leeuwarden? We beginnen een behandeling altijd met een vrijblijvende intake. Tijdens deze intake zal de huidtherapeut enkele vragen stellen en jouw huid goed beoordelen, waarnaar een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Deze zal met jou besproken worden, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en wat de bijbehorende prijzen zijn.

De eerste behandeling

We behandelen de roodheid met onze geavanceerde KTP laser. Deze verwijdert de kleine zichtbare bloedvaatjes in de huid. Na één behandeling zien we vaak al het eerste resultaat. Na de behandeling zal de huid wat rood zijn en je huid heeft een paar dagen de tijd nodig om de bloedvaatjes op te ruimen.

Het vervolg

Er zijn gemiddeld 2 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Om de huid goed de tijd te geven om te herstellen, voeren we de behandelingen om de 4 weken uit.

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over couperose en roodheid

Wat is couperose?

Couperose is te herkennen aan rode en/of blauwe bloedvaatjes die zichtbaar zijn in het gezicht. Het ontstaat wanneer kleine adertjes aan het oppervlak van de huid verslappen en zich verwijden. Vaak speelt erfelijke aanleg een rol, maar ook externe factoren zijn belangrijk. Hierbij kun je denken aan te veel zonlicht, regelmatig alcoholgebruik, wisselingen in temperatuur en het langdurig gebruik van huidproducten die de huid irriteren.

Is een couperose/roodheid behandeling pijnlijk?

De KTP laser waar we de roodheid mee behandelen zendt warmte uit. Deze pakt de kleine bloedvaatjes aan. Je kunt daardoor warmte en soms wat prikkelingen tijdens de behandeling ervaren. Na de behandeling kun je nog enkele uren wat warmte ervaren, dit gevoel trekt vanzelf weg.

Waar moet ik rekening mee houden bij een couperose/roodheid behandeling?

Het is belangrijk om ten minste 4-6 weken voor en na een behandeling direct zonlicht te vermijden en dus een goede SPF (zonnebescherming) te dragen. Daarnaast kun je de huid licht koelen na een behandeling, om de warmte sneller te verminderen. We adviseren ook om tot 48 uur na een behandeling hitte te vermijden, zoals een sauna of sporten.

Wordt een behandeling tegen couperose/roodheid vergoed?

In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Check hiervoor je zorgverzekering.

Wat kost een couperose/roodheid behandeling?

De prijzen voor een couperose/roodheid behandeling verschilt per behandelgebied. Bekijk de prijzen voor een behandeling hier.