voor-na rhinophyma

Rhinophyma

Een zeldzame, maar opvallende aandoening. Het is een vorm van rosacea dat zich kenmerkt door een verdikking van de huid op de neus. Deze aandoening gaat vaak gepaard met overmatige talgproductie en de vorming van abnormaal vergrote talgklieren. Het resultaat is een verdikte, bobbelige uitstraling van de neus, waardoor deze vaak wordt omschreven als “aardbei- of bloemkoolneus”. Bij Huidkliniek van der Velde begrijpen we de gevoeligheid van deze aandoening en bieden we gespecialiseerde benaderingen voor de behandeling van Rhinophyma om het welzijn en het zelfvertrouwen van onze klanten te herstellen.

Resultaat van rhinophyma behandelen

✔️ Rustige uitstraling in het gezicht

Een behandeling tegen rinophyma richt zich op het herstellen van een natuurlijke contour van de neus. Hierdoor wordt de esthetiek van de neus verbeterd, resulterend in een meer evenwichtige en cosmetisch uitstraling.

✔️ Verbeterde huidtextuur

De behandeling is ontworpen om de  verdikking van de huid en de aanwezige bulten en knobbels te verminderen. Dit resulteert in een gladdere huidtextuur, waardoor klanten niet alleen fysiek comfort ervaren, maar ook een toename van zelfvertrouwen en welzijn.

✔️ Herstel van je huidskleur

Door de overmatige groei van weefsel aan te pakken, helpt de behandeling bij het verminderen van roodheid en ongelijkmatige kleur op de neus, waardoor een meer egale huidskleur ontstaat. Dit draagt bij aan een egale en frisse uitstraling en versterkt het esthetische resultaat van de behandeling.

Rhinophyma behandelen leeuwarden

Hoe werkt een rhinophyma behandeling?

Rhinophyma behandeling in Leeuwarden

Tijdens een vrijblijvende intake kan onze huidtherapeut een inschatting maken van de ernst van jouw rinophyma. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De huidtherapeut zal je tijdens deze intake alle ins en outs vertellen over de behandelmogelijkheden.

De eerste behandeling

Rinophyma kunnen wij effectief behandelen met de CO2 laser. Deze precieze laserbehandeling is ontworpen om overtollig weefsel te verminderen door gecontroleerde laserstralen diep in de huid te richten. De CO2 laser bevordert de regeneratie van gezonde huidcellen, vermindert ongelijkmatige verdikking en verbetert de huidtextuur. Bovendien helpt de laser bij het verminderen van roodheid en herstelt het een egale huidskleur.

Het vervolgtraject

Gedurende 5 – 7 dagen na de behandeling zitten er kleine korstjes op het behandelde gebied.. Nadat de korstjes er zijn afgevallen is direct het resultaat zichtbaar. De roodheid van het herstel trekt in 2 – 6 weken bij. Gemiddeld zijn er 2 – 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De behandelingen vinden plaats om de 6 weken.

 

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over rhinophyma

Wat is rhinophyma en wat veroorzaakt deze aandoening?

Rinophyma is een subtype van rosacea dat wordt gekenmerkt door de abnormale verdikking van de weefsels van de neus. Hoewel de exacte oorzaak niet volledig begrepen is, wordt het vaak geassocieerd met langdurige rosacea en overmatige talgproductie.

Zijn er specifieke symptomen die wijzen op rhinophyma?

Ja, symptomen van rinophyma omvatten abnormale verdikking van de neus, vergrote talgklieren, onregelmatige huidtextuur en mogelijk roodheid. Deze fysieke kenmerken kunnen variëren in ernst.

Is rhinophyma een veelvoorkomende aandoening?

Hoewel rinophyma over het algemeen als zeldzaam wordt beschouwd, kan het voorkomen als een complicatie van onbehandelde rosacea. Het treft doorgaans volwassenen, en mannen hebben mogelijk een iets hoger risico.

Hoe kan rhinophyma behandeld worden?

Rinophyma kan behandeld worden met de niet-invasieve CO2 laser. Hiermee kunnen we de huidtextuur en de kleur van de huid verbeteren.

Zijn de resultaten van rinophyma behandelen permanent?

De resultaten van een rhinophyma behandeling kunnen langdurig zijn, maar het is belangrijk te begrijpen dat individuele reacties variëren. Factoren zoals nazorg en opvolging van aanbevelingen dragen bij aan het behoud van de verbeteringen die zijn bereikt met de behandeling.