Pigmentvlekken behandelen leeuwarden

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen een onrustig beeld geven in het gezicht en laten ons soms ouder lijken dan we zijn. Deze veelvoorkomende huidaandoening komt vooral voor op gebieden die het meest blootgesteld worden aan zonlicht, zoals het gezicht, hals, borst of handen. Gelukkig zijn pigmentvlekken gemakkelijk behandelen. Maak hiervoor een afspraak voor een gratis intake.

Resultaat van pigmentvlekken behandelen

Onze behandeling tegen pigmentvlekken richt zich op het verminderen en onderhouden van deze ongewenste pigmentatie. Hierdoor krijg je een egale en stralende huid. Wij streven ernaar dat je niet alleen resultaten ziet, maar ook begrijpt hoe je nieuwe pigmentvlekken kunt voorkomen. 

✔️ Egale huid

De behandelingen verminderen pigmentvlekken. Het resultaat is een egale huid die weer straalt.

✔️ Jongere uitstraling

Het aanpakken van donkere vlekken herstelt niet alleen je huid, maar geeft ook jouw frisse uitstraling terug. Hierdoor lijk je meteen een stuk jonger.

✔️ Leer pigmentatie te voorkomen

We delen graag kennis over de werking van pigmentvlekken, welke producten jouw huid onder controle houden en hoe je in het dagelijks leven nieuwe donkere vlekken kunt minimaliseren.

Pigment behandelen leeuwarden

Hoe werkt een pigmentvlekken behandeling?

Pigmentvlekken behandeling in Leeuwarden

Ben je op zoek naar een behandeling tegen pigmentvlekken in Leeuwarden? We beginnen een behandeling altijd met een vrijblijvende intake. Hierin krijgt onze huidtherapeut een goed beeld van je huid, de pigmentvlekken en jouw wensen. Aan de hand hiervan zal er een persoonlijk behandelplan gemaakt worden. De huidtherapeut zal uitgebreid met je doornemen wat de mogelijkheden zijn.

De eerste behandeling

We behandelen bij Huidkliniek van der Velde pigmentvlekken met de KTP en de CO2 laser. Welke pigmentlaser gebruikt wordt, is afhankelijk van jouw huidtype en de pigmentvlekken. 

De laser straalt licht uit dat het pigment in de vlekken absorbeert, waarna het wordt opgebroken in kleine deeltjes. Het lichaam kan nu eenvoudig het pigment opruimen, wat resulteert in het vrijwel geheel verdwijnen van de vlek.

Het vervolgtraject

Direct na de behandeling kan de behandelde huid rood zijn en het pigment donkerder lijken. Mogelijk ontstaan er onderhuidse korstjes, maar wees gerust, dit is een natuurlijk proces. Je lichaam ontdoet zich van ongewenste de pigmentatie.

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Het is belangrijk de huid goed te laten herstellen. De behandelingen vinden daarom plaats om de 4 weken.

 

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Littekens behandelen leeuwarden

Gun jezelf een gratis intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek kijken we naar je huid. Zo geven we persoonlijk advies over hoe jij je huid nog mooier maakt en leer je tegelijkertijd je eigen huid kennen.

Huidproducten leeuwarden

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken

Wat houdt een pigmentbehandeling in?

Een pigmentbehandeling richt zich op het verminderen van ongewenste pigmentatie, zoals pigmentvlekken. Dit wordt vaak gedaan met behulp van geavanceerde laserapparatuur die gericht is op het afbreken van het overtollige pigment in de huid.

Hoe werken lasers bij het verminderen van pigmentvlekken?

Laserstralen, zoals die van de KTP, worden geabsorbeerd door het pigment in de vlekken. Dit proces breekt het pigment af in kleine deeltjes, waarna het lichaam het natuurlijk opruimt. De CO2 laser gebruiken we voor oppervlakkige melasma die door de huidvernieuwing te stimuleren uit de huid groeien.

Zijn er bijwerkingen na een pigmentbehandeling?

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en het pigment in de vlekken kan tijdelijk donkerder lijken. Mogelijk ontstaan er onderhuidse korstjes, die vanzelf verdwijnen tijdens het herstelproces.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig voor resultaat?

Het aantal benodigde behandelingen varieert, afhankelijk van de ernst van de pigmentatie en het gekozen type laser. Over het algemeen zijn er 2-3 sessies nodig voor optimale resultaten.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten van de behandeling verschillen per behandelgebied. Bekijk de tarieven hier.